Piparkūku namiņš

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti
Piparkūku namiņš

Sastāvdaļas

Piparkūkas

  • Piparkūku mīkla
     500 g

Namiņa būvēšanai

  • Cukurs
     300 g

Glazūra dekorēšanai

  • Pūdercukurs
     400 g
  • Olu baltums
     
  • Etiķis
     1 tējk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ļaujies Ziemassvētku sajūtai, sajūtot brīnišķo ceptu piparkūku aromātu. Ar izkausēta cukura palīdzību no piparkūkām vari izveidot namiņu. Gatavo namiņu izrotā ar piparkūku glazūru.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C temperatūrai.

Izdrukā mājas daļas no ica.se un izgriez tās. Atzīmē mājas daļas uz šabloniem.
Uz miltiem apkaisītas darba virsmas izrullē 2–3 mm biezus mīklas gabalus (rullējot uzklāj mīklai pārtikas plēvi, lai tā nepieliptu virsmai).

Liec mīklu uz cepešpannas ar cepamo papīru. Uzliec šablonus un izgriez detaļas. Necep pārāk daudz detaļu vienlaicīgi.

Cep cepeškrāsns vidū aptuveni 8 minūtes. Tūlīt pēc cepšanas liec virsū šablonus un apgriez taisnas malas, kamēr detaļas vēl ir siltas. Atstāj atdzist uz cepešpannas.

Izkausē cukuru mājas būvēšanai sausā pannā uz vidējas uguns. Cukuram jābūt pilnībā izkusušam un gaiši brūnam. Kamēr detaļas tiek liktas kopā, pannu atstāj uz lēnas uguns, citādi cukurs var sacietēt.

Vienu pēc otras iemērc jumta kores vertikālās šķautnes cukurā un ātri pievieno mājas garākajām malām. Apsmērē jumta ārējo apakšējo daļu ar izkusušo cukuru. Ātri uzliec jumtu. Saliec kopā skursteņa daļas un uzliec to uz jumta.

Glazūrai sajauc pūdercukuru, olas baltumu un etiķi. Puto, līdz glazūra kļūst cieta, vislabāk ar elektrisko mikseri. Pildi glazūru konditorejas maisiņā. Dekorē namiņu ar glazūru.

Video un šablonus atradīsi šeit.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dedzinātā Basku siera kūka

1h • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Siera nageti

45min • Vidēji grūti