Rabarberu plātsmaize

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

  • Milti
     270 g
  • Auksts sviests
     180 g
  • Cukurs
     330 g
  • Olas
     3 gab.
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Rabarberi
     500 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Rabarberu plātsmaize

200 g miltus sajauc ar 30 g cukura, pievieno aukstu, gabaliņos sagrieztu sviestu un mīci, kamēr sanāk rupjas drupatas.
Drupatas ber ar cepampapīru izklātā pannā, nospied un izlīdzini.
Liec cepties 180°C 10-12 minūtes līdz mīkla ir viegli brūna.
Tikmēr sajauc kopā olas, 300 g cukuru, 70 g miltus un šķipsniņu sāls.
Piejauc kubiņos sagrieztus rabarberus.
Masu lej pāri pamatnei un liec atpakaļ krāsnī.
Cepeškrāsns karstumu samazini līdz 160°C un cep 30-35 minūtes līdz pildījums ir sabiezējis.
Plātsmaizi atdzesē un pasniedz, sagrieztu gabaliņos.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dedzinātā Basku siera kūka

1h • Vidēji grūti

Sirsniņcepumi

1h • Vidēji grūti