Romiešu dārzeņi ar rukolas pesto

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 40min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Romiešu dārzeņiem

  • Vārītas kukurūzas vālītes
     1 gab.
  • Baklažāns
     1 gab.
  • Šampinjoni
     100 g
  • Paprika
     2 gab.
  • Sarkanais sīpols
     1 gab.
  • Cukini
     1 gab.

Rukolas pesto

  • Lazdu rieksti
     100 g
  • Cietais siers
     50 g
  • Rukola
     100 g
  • Baziliks
     100 g
  • Olīveļļa
     200 ml
  • Ķiploks
     2 daiviņas
  • Sojas mērce
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Priekš pesto rukolu un baziliku noblanšē.

Blenderī liec lazdu riekstus, mizotus ķiplokus, sieru, olīveļļu un zaļumus.

Visu blenderē līdz viendabīgai konsistencei un tad pievieno citrona sulu vai etiķi un sojas mērci pēc garšas.

Visus dārzeņus griez lielos gabalos.

Šampinjonus un baklažānus pārber ar pavairāk sāli un atstāj ievilkties uz pusstundu.

Pārējos sagrieztos dārzeņus iemaisi ar sāli, pipariem un olīveļļu, pievienojot arī timiānu.

Kad šampinjoni un baklažāns savilkušies, tad liec uz iesma un grilē aptuveni 10 minūtes, visu laiku grozot.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!