Salātlapiņas bizītes

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
Salātlapiņas bizītes

Sastāvdaļas

  • Pilngraudu milti
     240 g
  • Kukurūzas milti
     60 g
  • Cepamais pulveris
     3 tējk.
  • Sāls
     1 tējk.
  • Auksts sviests (sagriezts gabaliņos)
     5 ēdamk.
  • Šķiņķis (šķēlēs)
     25 g
  • Siers ar zemu tauku saturu (sarīvēts)
     25 g
  • Pilnpiens
     225 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Esi jautrs un radošs, izmantojot cepumu bizīšu recepti. Tās izskatās tieši tāpat kā īstas bizes, par laimi tās tā negaršo... tās ir brīnišķīgas!

Uzkarsē cepeškrāsni līdz +200 °C temperatūrai.
Maisīšanas traukā samaisi miltus, kukurūzas miltus, cepamo pulveri un sāli.
Ar pirkstu galiem iespied sviestu miltu maisījumā, kamēr gabaliņi ir zirņu lielumā. Iemaisi šķiņķi un sieru. Pievieno pienu un maisi maisījumu, līdz tas kļūst mīklveidīgs.
Uzkaisi nedaudz miltu uz griešanas dēļa un novieto uz tā mīklu. Uzkaisi mīklai vēl nedaudz miltu, lai tā neliptu. Ar rulli izlīdzini mīklu 30 centimetru kvadrātā. Mīklai ir jābūt apmēram centimetru biezai.
Sagriez kvadrātu ceturtdaļās. Tad sagriez katru ceturtdaļu 12 sloksnēs, katru apmēram 15 cm garu.
Tagad ir pienācis laiks pīt mīklu. Paņem trīs sloksnes un saspied tās augšā kopā. Ņem loksni pa labi un un krusteniski liec pāri vidējai loksnei, lai tās samainītos vietām. Tad ņem loksni pa kreisi un pārliec pāri vidējai loksnei. Turpini, līdz visa sloksne ir sapīta, un apakšā saspied sloksnes kopā. Atkārto, līdz ir sapītas visas sloksnes.
Palūdz pieaugušajam palīdzēt tev darboties ar cepeškrāsni. Novieto pīnes atstatu citu no citas uz neieeļļotas plāts. Cep, līdz mīkla sāk kļūt zeltaini brūna (apmēram astoņas līdz desmit minūtes).

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zaķmaizītes

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Kanēļburkāni

45min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sirsniņcepumi

1h • Vidēji grūti