Saldā brunetes kūka

  • Gatavošana 12min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Kūka

  • Cepumi
     300 g
  • Sviests
     225 g
  • Zeltainais cukura sīrups
     175 g
  • Kakao
     50 g
  • Saldais krējums
     60 ml
  • Sāls
     0.25 tējk.
  • Cepumu bumbas
     240 g

Glazūra

  • Tumšā šokolāde (50%)
     150 g
  • Saldais krējums
     180 ml

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Saldā brunetes kūka

Katliņā liec sviestu, zeltaino sīrupu, kakao, saldo krējumu un sāli.
Visu izkausē viendabīgā masā.
Masā kārtīgi iemaisi gabaliņos sasmalcinātus cepumus un 1,5 iepakojumu cepumu bumbas.
Visu kārtīgi sajauc.
Masu liec cepamajā kūkas formā (apmēram 20 cm), kas izklāta ar cepamo papīru un pieblietē.
Bļodā sasmalcini tumšo šokolādi un aplej ar uzkarsētu saldo krējumu.
Mazliet nogaidi, kamēr šokolāde izkūst un visu samaisi līdz gludai, viendabīgai glazūrai.
Glazūru pārlej pār kūku.
Dekorē ar cepumu bumbām un liec ledusskapī sastingt.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vegānā upeņu un mango kūka

2h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vīģu kūka

1h 30min • Vidēji grūti