Saldētā siera kūka ar apelsīnu un piparkūkām
-
Gatavošana 1h 30min
-
Vidēji grūti

Sastāvdaļas
-
Saldais krējums400 ml
-
Olas4 gab.
-
Cukurs200 g
-
Krēmsiers400 g
-
Apelsīns1.5 gab.
-
Piparkūkas150 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Saputo saldo krējumu stingrā konsistencē.
Atdali olas dzeltenumu no baltuma. Sakuļ dzeltenumus ar cukuru, līdz iegūta gaiša un gaisīga masa.
Iejauc krēmsieru un smalki sarīvētu 1 apelsīna miziņu (8 porcijām).
Olu baltumus sakuļ stingrā masā. Uzmanīgi iemaisi krējumu un pēc tam olu baltumus.
Ieklāj veidnē (ap 1,5 l astoņām porcijām) pārtikas plēvi. Mīklu lej veidnē.
Samīci piparkūkas drupatās. Izkaisi drupatas veidnē, bet mazliet pataupi dekorēšanai.
Ieliec saldētavā uz vismaz 4 stundām.
Izņem siera kūku no saldētavas apmēram 15 minūtes pirms pasniegšanas. Liec veidni uz šķīvja un noņem pārtikas plēvi.