Saldēts jogurta kraukšķis ar granātābolu un piparkūkām

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti
Saldēts jogurta kraukšķis ar granātābolu un piparkūkām

Sastāvdaļas

  • Granātābols
     0.5 gabali
  • Grieķu jogurts
     200 ml
  • Medus
     2 ēdamk.
  • Piparkūkas
      3 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Saldēti jogurta kraukšķi ar granātābolu un piparkūku garšu ir lieliski piemēroti kā viegla uzkoda vai arī brīžiem, kad kārojas kaut kā nedaudz salda. Granātābolu sēklas piešķir nedaudz skābuma, un sasmalcinātās piparkūkas padara jogurta kraukšķi patīkami pikantu.

Sagriez granātābolu un izlobi sēklas (vai atkausē saldētas sēklas).

Sajauc jogurtu, medu un granātābolu sēklas. Uz paplātes vai šķīvja novieto aptuveni 20 x 20 cm lielu cepamā papīra loksni. Izklāj maisījumu uz cepamā papīra.

Sadrupini piparkūkas un pārkaisi maisījumam. Liec saldētavā vismaz uz divām stundām.

Salauz kraukšķi gabaliņos un pasniedz.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Zemeņu kūka

1h 30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Zemeņu saldējums

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes