Sarkanā velveta kūka

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Biskvīts

  • Milti
     340 g
  • Kartupeļu ciete
     35 g
  • Kakao
     2 ēdamk.
  • Cukurs
     300 g
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Soda
     1 tējk.
  • Baltvīna etiķis
     1 ēdamk.
  • Augu eļļa
     240 ml
  • Olas
     3 gab.
  • Sviests
     115 g
  • Paniņas
     280 ml
  • Vaniļas cukurs
     1 tējk.
  • Sarkanā pārtikas krāsviela
     4 ēdamk.

Krēms

  • Krēmsiers
     450 g
  • Mīksts sviests
     225 g
  • Pūdercukurs
     300 g
  • Vaniļas cukurs
     2 tējk.

Dekorēšanai

  • Dzērvenes
     1 sauja (-s)
  • Godži ogas
     1 sauja (-s)

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Paniņām pievieno sodu, kas sajaukta ar etiķi.

Bļodā liek sviestu, pievieno cukuru un vaniļas cukuru.

Saputo.

Pa vienai ieputo olas, augu eļļu un sakuļ, līdz masa kļūst gaisīga.

Pievieno krāsvielu.

Atsevišķā bļodā iesijā visas sausās sastāvdaļas – miltus, kartupeļu cieti un kakao.

Pieber šķipsniņu sāls.

Sviesta un olu masai pakāpeniski pievieno miltus un paniņas.

Visu samaisa.

Mīklu sadala divās vienādās daļās, lej kūku formā un cep cepeškrāsnī 180 °C aptuveni 35–40 min. vai kamēr gatavs.

Gatavību pārbauda ar kociņu.

Atdzesē.

Gatavo krēmu.

Sviestu istabas temperatūrā sakuļ ar pūdercukuru un vaniļas cukuru.

Pievieno krēmsieru un atkal sakuļ līdz viendabīgai masai.

Biskvīta kārtas liek vienu virs otras, pa vidu ziežot krēmu.

 Ar krēmu apsmērē arī tortes virsu un malas.

Dekorē ar dzērvenēm un godži ogām.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vegāniskie cepumi ar saldējumu

1h 20min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Gogelmogels ar ogām

10min • Viegli
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes