Siera kūka ar ķiršiem

  • Gatavošana 1h 30min
  • Viegli
Siera kūka ar ķiršiem

Sastāvdaļas

  • Smilšu mīkla
     400 g
  • Olas
     4 gab.
  • Siers Mascarpone
     500 g
  • Brūnais cukurs
     100 g
  • Ķirši
     500 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Atlaidina saldēto smilšu mīklu.

Izrullē mīklu cepamās formas lielumā. Ieklāj formā un ar dakšu sadursta mīklā caurumus.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 °C un cep mīklas pamatni 15 minūtes.

Sakuļ olas ar cukuru, lai cukurs izšķīst.

Iecilā maskarpones krēmu.

Krēmā iemērc ķirsi un nogaršo, vai krēms attiecībā ar ķirsi nav par saldu vai tieši otrādi, pietrūkst salduma.

Ja krēms ir par saldu, pievieno citrona sulu.

Ķirši sezonā mēdz būt skābāki vai saldāki.

Kad viss ir ideāli, lej siera masu izceptajā pamatnē. 

Atkaulo ķiršus un liek pa virsu krēmam. 

Samazina temperatūru krāsnī līdz 170 °C. 

Liek cept kūku 40 – 50 minūtes.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vīnogu kūka

2h • Vidēji grūti

Ogu tiramisu

1h • Vidēji grūti

Ķiršu želejas kūka

45min • Vidēji grūti