Siera kūka ar kumkvata un rozmarīna ievārījumu

  • Gatavošana 2h
  • Grūti
Siera kūka ar kumkvata un rozmarīna ievārījumu
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

Ievārījums

  • Kumkvats
     400 g
  • Rozmarīns
      2 zariņi
  • Želejas cukurs
     130 g

Kūkas pamatne

  • Piparkūkas
     300 g
  • Sviests
     150 g

Pildījums

  • Svaigais siers
     700 g
  • Olas
     3 gab.
  • Cukurs
     220 g
  • Vaniļas cukurs
     1 Ēdamkarote
  • Apelsīns
     1 gabali

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Kumkvatu sagriez mazākos gabalos ar visu mizu, ja ir sēkliņas, izņem tās.

Pievieno cukuru un rozmarīna zarus, liec vārīties uz lēnas uguns. Vāri vismaz 15 minūtes. Atdzesē.

Cepumus samal un piejauc mīktu sviestu.

Klāj pamatni kūkas formā un apcep 10 minūtes cepeškrāsnī 160 grādos.

Saputo olas ar cukuru un vaniļas cukuru.

Piejauc sieru, apelsīna mizu un sulu.

Lej kūku formā un cep 45 minūtes.

Atdzesē.

Ja vēlies, kūku apsmērē ar papildus svaigo sieru.

Pārlej pa virsu kumkvata ievārījumu. Dekorē ar rozmarīnu.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vācu ābolkūka

1h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Kūka “Zaķis”

2h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Veģetārā lazanja

2h 10min • Vidēji grūti

Citrusa siera kūkas muss

1h 20min • Vidēji grūti