Sīpolu zupa

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 2h 10min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sīpolu zupai

  • Sviests
     50 g
  • Konjaks
     20 ml
  • Sīpoli
     8 gab.
  • Ķiploki
     2 daiviņas
  • Baltvīns
     300 ml
  • Dārzeņu vai liellopa buljons
     1 L
  • Timiāns
     4 zariņi
  • Lauru lapas
     1 sauja
  • Baltmaize vai franču bagete
     
  • Šveices siers vai cietais siers
     100 g
  • Eļļa
     
  • Sāls un pipari pēc garšas
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sīpolus griez plānos pusapļos (mēnestiņos), ķiploku smalki uzkapā.

Katlā uzsildi eļļu un liec nofritēties timiānu un lauru lapas.

Tad pievieno sviestu, pakāpeniski liec sīpolus un ķiplokus uz nelielas uguns sautēties.

Pēc tam pievieno baltvīnu un turpini sautēt 10 minūtes.

Tad pievieno buljonu un atstāj uz mazas uguns sutināties stundu.

Kad zupa savārījusies, pievieno konjaku.

Zupu liec siltumizturīgos traukos (bļodās) un pāri liec šķēles maizi ar rīvētu sieru. Traukus liek krāsnī 180 grādos līdz siers izkusis un zeltaini brūns.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!