Šokolādes braunijs

  • Gatavošana 40min
  • Viegli

Sastāvdaļas

  • Tumšā šokolāde
     140 g
  • Sviests
     115 g
  • Kakao pulveris
     15 g
  • Cukurs
     200 g
  • Olas
     3 gab.
  • Milti
     95 g
  • Šķīstošā kafija
     1 tējk.
  • Vaniļas ekstrakts
     1 Tējkarotes
  • Piena šokolāde
     125 g
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 9 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gardākais šokolādes braunijs, kādu esam ēduši! 

Uzsilda krāsni līdz 180°C. Kamēr krāsns silst, iesviesto cepampannu. Pārklāj pannu ar cepampapīru un arī to iesmērē ar sviestu.

Kausē šokolādi un sviestu ūdens peldē. Noņem no uguns, pievieno kakao pūderi un cukuru, kārtīgi samaisa.

Pievieno vaniļas ekstraktu un šķīstošo kafiju, iemaisa kārtīgi ar rokas putojamo slotiņu. Nākamais solis ir olu pievienošana - turpinot maisīt, pievieno pa 1 olai. 

Pievieno miltus, sāli un piena šokolādes gabaliņus, iemaisa ar lāpstiņu. 

Lej mīklu sagatavotā pannā. Izlīdzina un cep 25 minūtes. 

 

Izņem no krāsns, pārkaisa ar sāls pārslām un ļauj atdzist.

Saistītās receptes

Ķiršu želejas kūka

45min • Vidēji grūti

Pastel de Nata

1h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Līgo siera kūka

1h 30min • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Līgo ogu kūka

3h • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Rabarberu strūdele

2h • Vidēji grūti

Zemeņu jogurta kūka

30min • Vidēji grūti