Šokolādes cepumi

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

  • Kviešu milti
     200 g
  • Sāls
     1 tējk.
  • Cepamais pulveris
     0.25 tējk.
  • Sviests
     170 g
  • Tumši brūnais cukurs
     200 g
  • Cukurs
     50 g
  • Ola
     1 gab.
  • Olu dzeltenumi
     2 gab.
  • Vaniļas cukurs
     2 tējk.
  • Tumšā šokolāde
     170 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 16 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodā sajauc miltus ar sāli un cepamo pulveri.
110 g sviesta kausē nelielā katliņā, līdz tas ir izkusis un sāk brūnēt.
Mazliet atdzesē un pievieno kubiņos sagrieztu atlikušo sviestu (60g).
Kad sviests ir izkusis, pievieno abu veidu cukurus un vaniļas cukuru, un visu puto līdz cukurs ir izkusis.
Pievieno olas un olu dzeltenumus un atkal visu saputo.
Iemaisi sausās sastāvdaļas.
Beigās pievieno gabaliņos sakapātu tumšo šokolādi.
No mīklas veido vienāda izmēra bumbiņas un liec uz cepamā papīra.
Cep 8-10 minūtes 190°C, kamēr cepumi ir zeltaini brūni.
Atdzesē un pasniedz.

Saistītās receptes

Burkānu mafini

30min • Vidēji grūti

Zemeņu čia pudiņš

15min • Viegli

Tomātu - rikotas tarte

55min • Vidēji grūti

Lieldienu siera kūka

1h 15min • Viegli
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-vaikalā.