Šokolādes ķiršu kūciņas

  • Gatavošana 45min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Mīkla

  • Milti
     120 g
  • Kakao
     60 g
  • Cepamais pulveris
     1 tējk.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Eļļa
     120 ml
  • Cukurs
     160 g
  • Olas
     2 gab.
  • Vaniļas cukurs
     1 tējk.
  • Piens
     160 ml

Krēms

  • Sviests (istabas temperatūrā)
     200 g
  • Pūdercukurs
     200 g
  • Kokteiļķiršu sīrups
     3 ēdamk.
  • Saldais krējums
     2 ēdamk.
  • Rozā krāsviela
      5 pilieni

Dekors

  • Kokteiļķirši
      12 gab.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzsilda krāsni līdz 180°C.

Sagatavo kūciņu formiņas.

Lielā bļodā ieber miltus, kakao, cepamo pulveri, vaniļas cukuru un sāli.

Citā bļodā sakuļ eļļu, cukuru, olas.

Pamazām sausajām sastāvdaļām pievieno šķidrās, tad pa daļām pievieno pienu un maisa, līdz izveidojusies vienmērīga masa.

Masu lej formiņās (⅔ no formiņas, jo mīkla pacelsies).

Cep aptuveni 15 minūtes vai līdz mīkla nelīp pie zobubakstāmā kociņa, kad to ievieto kūciņā.

Kamēr kūciņas cepas, gatavo krēmu.
 

Bļodā kuļ sviestu (istabas temperatūrā), līdz tas kļuvis gaisīgs. 

Pamazām pievieno pūdercukuru.

Tad pa vienai ēdamkarotei pievieno kokteiļu ķirsīšu sīrupu un rozā krāsvielas pilienus, līdz iegūta skaista rozā krāsa. 

Tad pievieno saldo krējumu un kuļ, līdz izveidojas vienmērīga masa.

Kūciņas un krēmu atdzesē.

Tad smērē krēmu un dekorē ar ķirsīti.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sirds bezē torte

2h • Viegli

Vegānā upeņu un mango kūka

2h • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes