Sastāvdaļas
-
Ūdens240 ml
-
Kviešu milti150 g
-
Cepamais pulveris1 Tējkarotes
-
Sāls0.5 Tējkarotes
-
Kanēlis0.25 Tējkarotes
-
Olīveļļa vai kukurūzas eļļacepšanai
-
Tumšā šokolāde150 g
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Tradicionāls spāņu deserts, kas kļuvis par populāru ielu ēdienu daudzviet pasaulē.
Izsijā miltus, pieber sāli, cepamo pulveri, kanēli, samaisa un pievieno uzvārītu ūdeni, visu samaisa līdz viendabīgai konsistencei.
Ļauj pusstundu mīklai atpūsties.
Mīklu pilda maisiņā ar robainu uzgali.
Karstā eļļā no maisiņa iespiež aptuveni 4-5 cm garas mīklas strēmelītes un cep zeltaini brūnas.
Ar putu karoti tās izņem no eļļas, nosusina, pārkaisa ar pūdercukuru.
Pasniedz karstā vai aukstā veidā, mērcējot izkausētā šokolādē.