Spāņu deserts - churros

  • Gatavošana 50min
  • Viegli
Spāņu deserts - churros
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Ūdens
     240 ml
  • Kviešu milti
     150 g
  • Cepamais pulveris
     1 Tējkarotes
  • Sāls
     0.5 Tējkarotes
  • Kanēlis
     0.25 Tējkarotes
  • Olīveļļa vai kukurūzas eļļa
      cepšanai
  • Tumšā šokolāde
     150 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Tradicionāls spāņu deserts, kas kļuvis par populāru ielu ēdienu daudzviet pasaulē.

Izsijā miltus, pieber sāli, cepamo pulveri, kanēli, samaisa un pievieno uzvārītu ūdeni, visu samaisa līdz viendabīgai konsistencei.

Ļauj pusstundu mīklai atpūsties.

Mīklu pilda maisiņā ar robainu uzgali.

Karstā eļļā no maisiņa iespiež aptuveni 4-5 cm garas mīklas strēmelītes un cep zeltaini brūnas.

Ar putu karoti tās izņem no eļļas, nosusina, pārkaisa ar pūdercukuru.

Pasniedz karstā vai aukstā veidā, mērcējot izkausētā šokolādē.

Saistītās receptes

Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Grilēta siera maize

30min • Vidēji grūti

Cepta puķkāposta tako

1h 30min • Vidēji grūti

Pupiņu čili burito

1h • Vidēji grūti