Spāņu deserts - churros

  • Gatavošana 50min
  • Viegli
Spāņu deserts - churros
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Ūdens
     240 ml
  • Kviešu milti
     150 g
  • Cepamais pulveris
     1 tējk.
  • Sāls
     0.5 Tējkarotes
  • Kanēlis
     0.25 tējk.
  • Olīveļļa vai kukurūzas eļļa
      cepšanai
  • Tumšā šokolāde
     150 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Tradicionāls spāņu deserts, kas kļuvis par populāru ielu ēdienu daudzviet pasaulē.

Izsijā miltus, pieber sāli, cepamo pulveri, kanēli, samaisa un pievieno uzvārītu ūdeni, visu samaisa līdz viendabīgai konsistencei.

Ļauj pusstundu mīklai atpūsties.

Mīklu pilda maisiņā ar robainu uzgali.

Karstā eļļā no maisiņa iespiež aptuveni 4-5 cm garas mīklas strēmelītes un cep zeltaini brūnas.

Ar putu karoti tās izņem no eļļas, nosusina, pārkaisa ar pūdercukuru.

Pasniedz karstā vai aukstā veidā, mērcējot izkausētā šokolādē.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vegāniskie cepumi ar saldējumu

1h 20min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vīnogu kūka

2h • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes