Sparģeļi ar vītinātu šķiņķi Jamon

  • Gatavošana 35min
  • Viegli
Sparģeļi ar vītinātu šķiņķi Jamon
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Sparģeļi zaļie
     32 gabali
  • Vītināts šķiņķis Jamon
      16 šķēlītes

Mērce

  • Vīnogu kauliņu eļļa
     3 Ēdamkarote
  • Kūpināta paprika
     1 Tējkarotes
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.

Bļodā samaisi paprikas pulveri, ķiploku (izspiestu caur ķiplokspiedi), eļļu, sāli un piparus.

Sparģeļiem nolauz apakšiņu (jālauž līdz vietai, kura viegli lūzt).

 

Liec kopā pa 2 sparģeļiem un aptin ar vienu šķiņķa šķēli. 

Liec pannā, vienā kārtā un, izmantojot otiņu, apsmērē ar eļļas maisījumu. 

Liec cepties kādas 15-20 minūtes, kamēr gatavs. 

Izņem un pasniedz ar Hollandaise mērci.

Saistītās receptes

Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Grilēta siera maize

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Antipasti

5min • Viegli
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes

Sparģeļu tartars

20min • Viegli