Sastāvdaļas
-
Sparģeļi1 bunte (-s)
-
Puravs0.5 gabali
-
Ķiploks3 daiva (-s)
-
Arborio rīsi200 g
-
Baltvīns100 ml
-
Dārzeņu buljons800 ml
-
Bazilika lapas1 sauja (-s)
-
Citrons1 gabali
-
Sāls pēc garšas
-
Melnie pipari pēc garšas
-
Austersēnes300 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sparģeļus noblanšē un atdzesē zem auksta tekoša ūdens.
Nogriez sparģeļiem smukos galus un noliec malā.
Pārējos sparģeļu gabalus liec blenderī.
Pievieno bazilika lapas, nedaudz eļļas un sablendē viendabīgā masā.
Smalki sagriez puravu un ķiplokus.
Uzkarsē pannu un apcep puravus, līdz tie caurspīdīgi.
Pievieno rīsus un ķiplokus.
Sautē rīsus, bieži apmaisot, dažas minūtes.
Pievieno baltvīnu un apmaisi.
Lej klāt nedaudz buljona un, ik pa laikam apmaisot, sautē rīsus uz lēnas uguns, līdz šķidrums gandrīz iztvaikojis.
Pievieno vēl nedaudz buljona un turpini sautēt. Atkārto šo procesu, līdz viss buljons izvārījies un rīsi gatavi.
Iemaisi sparģeļu mērci un pievieno sāli, citrona sulu un piparus pēc garšas.
Pannā vai uz grila apcep austersēnes un pasniedz ar risoto.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.