Sastāvdaļas
Tarte
-
Mandeļu milti55 g
-
Kviešu milti150 g
-
Pūdercukurs1 ēdamk.
-
Sviests85 g
-
Citrona miza1 gab.
-
Olas dzeltenums1 gab.
-
Vaniļas cukurs1 tējk.
Pildījums
-
Blanšētas mandeles100 g
-
Citrona miza un sula0.5 gab.
-
Apelsīna miza un sula0.5 gab.
-
Liķieris Cointreau50 ml
-
Pūdercukurs50 g
-
Sviests100 g
-
Olas2 gab.
Dekors
-
Čerimoja1 gab.
-
Brūnais cukurspārkaisīšanai
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Tarte ar čerimoju
Mīcītājā samīci visas tartes sastāvdaļas, olas dzeltenumu pievieno pašās beigās.
Mīklu uz pusstundu novieto aukstumā.
Ņem tartes formu, mīklu izrullē un plānā kārtā ieklāj formā, sadursti ar dakšu un novieto saldētavā uz aptuveni 30 minūtēm.
Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.
Cep tartes pamatni 10 minūtes.
Pagatavo pildījumu: mandeles sasmalcini mazos gabaliņos, pievieno sulas, miziņas un liķieri.
Saputo sviestu ar cukuru, pievieno siltas olas, vēlreiz saputo, sajauc ar mandeļu krēmu un lej tartē.
Pa virsu kārto nomizotu, no sēklām iztīrītu un šķēlēs sagrieztu čerimoju.
Pārkaisi ar brūno cukuru un cep aptuveni 30 minūtes.
Atdzesē un pasniedz.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.