Tarte tatin

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Tarte tatin
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Āboli
     5 gab.
  • Sviests
     100 g
  • Pūdercukurs
     100 g
  • Kārtainā mīkla
     400 g
  • Zvaigžņu anīss
     3 gab.
  • Kanēļa standziņas
      3 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ābolus nomizo un griez četrās daļās, izgriez serdes un liec ūdenī ar citronu, lai neoksidējas.

Sagatavo pannu, kuru liksim cepeškrāsnī.

Uzsildi pannu uz plīts un liec izkausēties pūdercukuru, tad tam pakāpeniski pievieno sviestu, visu laiku maisot līdz veidojas karamele.

Karamelei pievieno klāt zvaigžņu anīsu un kanēļa standziņas.

Kārto ābolus pannā ar karameli vienā kārtā.

Mīklu izrullē 4cm biezā kārtā tā, lai tā nosegtu pannu – tad to liec pāri āboliem un liec krāsnī 190 grādos (uz 20 minūtēm).

Kad izcepusies, tad ļauj 10 minūtes atdzesēties un griez pannu otrādi tā, lai kūka būtu uz šķīvja vai dēlīša ar mīklu no apakšas.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Biezpiena Pasha

1h • Vidēji grūti