Tomātu-dārzeņu zupa

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Tomātu-dārzeņu zupa
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Sastāvdaļas

  • Sīpols
     1 gab.
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Tomāti savā sulā
     800 g
  • Sauss baziliks
     2 tējk.
  • Sauss oregano
     2 tējk.
  • Cukurs
     2 ēdamk.
  • Selerijas
      1 kāts
  • Fenhelis
     1 gabali
  • Burkāns
     1 gab.
  • Sarkanā paprika
     1 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Tomātu-dārzeņu zupa

Uzkarsē katliņā nedaudz eļļas un liec sautēties sīpolus (sagrieztus smalkos kubiņos), līdz tie mīksti, pievieno ķiplokus (smalki sarīvētus) un sautē vēl minūti.

Pievieno tomātus savā sulā, litru ūdens un sausās garšvielas.
Vāri uz lēnas uguns, līdz liela daļa šķidruma reducējusies un tomātu masa nedaudz sabiezējusi.
Noliec malā.
Pa to laiku sagriez atlikušos dārzeņus smalkos stienīšos.
Uzkarsē katliņā nedaudz eļļas un liec dārzeņus sautēties dažas minūtes.
Pievieno tomātu masu un tik daudz ūdens, lai veidojas vēlamā zupas konsistence.
Pievieno sāli pēc garšas un nedaudz cukura, ja šķiet, ka zupa sanākusi mazliet par skābu.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Zivju zupa

1h • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes