Tomātu zupa
-
Gatavošana 30min
-
Vidēji grūti

Sastāvdaļas
Zupa
-
Sīpols1 gab.
-
Konservēti tomāti gabalos1 kg
-
Tomātu biezenis2 ēdamk.
-
Dārzeņu buljons (ūdens ar kubiņu vai novārījums)750 ml
-
Baltais balzametiķis1 tējk.
-
Raudene1 tējk.
-
Sālspēc garšas
Pasniegšanai
-
Olīveļļapēc garšas
-
Maize vai grauzdiņipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Nomizo un sakapā sīpolu.
Kastrolī uzvāri pusi konservēto tomātu, pievienojot sīpolu, tomātu biezeni, buljonu, etiķi un raudeni. Vāri uz lēnas uguns aptuveni 3 minūtes.
Vienmērīgi sablendē ar rokas blenderi.
Pielej atlikušos tomātus un sāli.
Servēšanai: Lej bļodiņās vai dziļajos šķīvjos un nedaudz apslaki ar olīveļļu. Pasniedz ar maizi vai grauzdiņiem.