Tomātu zupa

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti
Tomātu zupa

Sastāvdaļas

Zupa

  • Sīpols
     1 gab.
  • Konservēti tomāti gabalos
     1 kg
  • Tomātu biezenis
     2 ēdamk.
  • Dārzeņu buljons (ūdens ar kubiņu vai novārījums)
     750 ml
  • Baltais balzametiķis
     1 tējk.
  • Raudene
     1 tējk.
  • Sāls
      pēc garšas

Pasniegšanai

  • Olīveļļa
      pēc garšas
  • Maize vai grauzdiņi
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pagatavot tomātu zupu ir gandrīz tikpat viegli kā nopirkt gatavu iepakojumu. Vajadzēs tikai sīpolus, konservētus tomātus gabalos, buljonu un dažas garšvielas. Uzvāra, sablendē un bauda!
Nomizo un sakapā sīpolu.

Kastrolī uzvāri pusi konservēto tomātu, pievienojot sīpolu, tomātu biezeni, buljonu, etiķi un raudeni. Vāri uz lēnas uguns aptuveni 3 minūtes.

Vienmērīgi sablendē ar rokas blenderi.
Pielej atlikušos tomātus un sāli.

Servēšanai: Lej bļodiņās vai dziļajos šķīvjos un nedaudz apslaki ar olīveļļu. Pasniedz ar maizi vai grauzdiņiem.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dārzeņu plakanmaize – paratha

30min • Vidēji grūti

Kartupeļu sacepums

1h 30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes