Upeņu balzama braunijs
-
Gatavošana 40min
-
Viegli

Sastāvdaļas
-
Kviešu milti100 g
-
Tumšā šokolāde300 g
-
Sviests125 g
-
Brūnais cukurs150 g
-
Vistas ola4 gab.
-
Pekanrieksti150 g
-
Cepamais pulveris10 g
-
Vaniļas cukurs30 g
-
Saldētas upenes200 g
-
Balzams Rīgas Melnais upeņu150 ml
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Šī svētku kūka izdosies ikvienam. Trīskārša upeņu deva kārtīgā šokolādes kūciņā. Bagātīgas garšas, kas kusīs uz mēles
Ūdens peldē izkausē pirmo daļu tumšās šokolādes un sviestu.
Saputo olas un cukuru līdz gaisīgām putām, tad masas sajauc, kārtīgi samaisa, pievieno izsijātus miltus, cepamo pulveri, šokolādes gabaliņus, sasmalcinātus pekanriekstus, sasaldētas upenes un pielej balzamu.
Samaisa visu kopā, lej formā un cep līdz 180 °C temperatūrai iepriekš sakarsētā krāsnī aptuveni 25 minūtes.
Dekorē ar putukrējumu vai trifelēm pēc izvēles.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.