Vecmāmiņas mīkstā piparkūku kūka
-
Gatavošana 1h
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
Sviests un rīvmaizecepešpannai
-
Kviešu milti300 g
-
Cukurs150 g
-
Kanēlis1 tējk.
-
Maltas krustnagliņas1 tējk.
-
Malts ingvers1 tējk.
-
Dzeramā soda1 tējk.
-
Sviests100 g
-
Saldais krējums100 ml
-
Piens100 ml
-
Cukura sīrups50 ml
-
Brūkleņu ievārījums2 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C temperatūrai.
Apmēram 1,5 l apaļu vai iegarenu maizes veidni (1 kūkai) iesmērē ar sviestu un apber ar rīvmaizi.
Bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas.
Izkausē sviestu. Iejauc sviestu un pārējās sastāvdaļas. Neputo, tikai kārtīgi samaisi. Mīklu lej veidnē.