Vecmāmiņas mīkstā piparkūku kūka

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Vecmāmiņas mīkstā piparkūku kūka

Sastāvdaļas

  • Sviests un rīvmaize
      cepešpannai
  • Kviešu milti
     300 g
  • Cukurs
     150 g
  • Kanēlis
     1 tējk.
  • Maltas krustnagliņas
     1 tējk.
  • Malts ingvers
     1 tējk.
  • Dzeramā soda
     1 tējk.
  • Sviests
     100 g
  • Saldais krējums
     100 ml
  • Piens
     100 ml
  • Cukura sīrups
     50 ml
  • Brūkleņu ievārījums
     2 ēdamk.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Brīnišķīga recepte kārdinoši mīkstai kūkai, kas lieliski iederēsies Ziemassvētku laikā. Kūku gatavo no miltiem, kanēļa, krustnagliņām, dzeramās sodas, sviesta un krējuma. Izcils gardums pie kafijas!

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C temperatūrai.

Apmēram 1,5 l apaļu vai iegarenu maizes veidni (1 kūkai) iesmērē ar sviestu un apber ar rīvmaizi.
Bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas.

Izkausē sviestu. Iejauc sviestu un pārējās sastāvdaļas. Neputo, tikai kārtīgi samaisi. Mīklu lej veidnē.

Cep cepeškrāsns apakšējā daļā apmēram 40–45 minūtes.

Līdzīgas receptes

Ķirbju pīrāgs

1h • Vidēji grūti

Aveņu siera kūka

30min • Vidēji grūti

Biezpiena plācenīši

20min • Viegli

Kūka pannā

30min • Viegli

Saldā brunetes kūka

12min • Viegli

Krēmšnite

1h 10min • Vidēji grūti
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-veikalā.