Vegānā upeņu un mango kūka
-
Gatavošana 2h
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
Smilšu mīkla
-
Margarīns150 g
-
Kokosa sviests30 g
-
Banāns40 g
-
Sāls0.5 tējk.
-
Pūdercukurs1 tējk.
-
Auksts augu piens30 ml
-
Milti250 g
Mango muss
-
Atlaidināts mango Rimi300 g
-
Auzu krējums (putošanai)250 ml
-
Auzu dzēriens100 ml
-
Agar agar10 g
-
Kļavu vai cukura sīrups30 ml
-
Citronskābe0.3 tējk.
Upeņu muss
-
Saldētas upenes Rimi300 g
-
Cukurs60 g
-
Ūdens200 ml
-
Agar agar10 g
-
Sojas vai cits augu valsts fermentētais "jogurts"250 g
Riekstu karamele
-
Cukurs100 g
-
Mandeļu drumstalas Rimi50 g
-
Margarīns80 g
-
Auzu piens30 ml
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Smilšu mīklas sastāvdaļas liec virtuves kombainī un samal mīklā.
Pēc nepieciešamības pievieno vēl miltus vai augu dzērienu.
Izrullē divas apaļas kārtas un izcep tās 180 grādos 15 minūtes.
Atdzesē.
Vienu kārtu liec kūkas formā kā pamatu.
Pagatavo karameli.
Uz lēnas uguns pannā kausē cukuru.
Līdz tas izkusis, pieber mandeles, ļauj tām nedaudz karamelizēties.
Tad pievieno margarīnu un auzu pienu.
Savāri un lej kūkas formā.
Atdzesē karameli.
Gatavo krēmus, sāc ar upeņu.
Upenes samal ar ūdeni un cukuru (iesaku izspiest caur sietu, lai atbrīvotos no sēkliņām).
Karsē upeņu masu ar agar agar.
Kad tas ir sasniedzis vārīšanās temperatūru un pulveris izkusis, masu lej bļodā un pievieno "jogurtu".
Masu lej kūkas formā un ļauj padzist. Ledusskapī likt nav obligāti. Kad temperatūra būs ap 36 grādi, masa sāks sastingt.