Vegānais saldskābmaizes kārtojums

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Vegānais saldskābmaizes kārtojums

Sastāvdaļas

Vaniļas krēms

  • Zīda tofu
     170 g
  • Kokosriekstu piena biezā daļa
     150 g
  • Sojas vaniļas piens
     80 g
  • Cukurs
     70 g
  • Kukurūzas ciete
     10 g
  • Kanēļa standziņa
     1
  • Sāls
     

Pārējās sastāvdaļas

  • Liepkalnu saldskābmaize
     3 šķēlīte (-s)
  • Cidoniju sīrups
     3 ēdamk.
  • Dzērveņu ievārījums
     2 ēdamk.
  • Lazdu rieksti grauzdēti
     1 sauja (-s)
  • Dzērvenes dekorēšanai
     1 sauja (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gards vegānais deserts bez piena produktiem, olām un miltiem, piemērots augu valsts piekritējiem.

Visas sastāvdaļas, izņemot kanēli, liek blenderī un sablendē.
legūto masu liek katliņā, pievieno kanēli un, nepārtraukti maisot, silda uz lēnas uguns, līdz masa sāk burbuļot un sabiezēt.
Masu nedaudz atdzesē, Izņem kanēļa standziņu un, kamēr masa vēl silta, pārlej to konditorejas tūtā un atstāj, lai atdziest.
Kad tā atdzisusi, liek ledusskapī uz 30 minūtēm, lai sabiezē.
Saldskābmaizes šķēlēm nogriež cieto garozu.
Saplēš šķēles mazākos gabalos un liek blenderī. Blendē, līdz izveidojas drumstalas.
Drumstalas izklāj uz cepamā papīra un izgrauzdē kraukšķīgas cepeškrāsnī.
Tad pievieno cidoniju sīrupu un kārtīgi samaisa.
Kārto desertu pamīšus liekot drumstalas, krēmu, ievārījumu, riekstus un dzērvenes.

Līdzīgas receptes

Jogurta tosti ar ogām

20min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dedzinātā Basku siera kūka

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ābolu pīrāgs ar pīnēm

1h 30min • Viegli

Aperol Spritz

5min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes