Vegānie tomātu un gurķu salāti ar indijas riekstu krējumu

  • Gatavošana 25min
  • Viegli
Vegānie tomātu un gurķu salāti ar indijas riekstu krējumu
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Sastāvdaļas

Kaņepju drumstalām

  • Lobītas kaņepes
     150 g
  • Kviešu milti
     100 g
  • Rauga pārslas
     50 g
  • Cepamais pulveris
     2 tējk.
  • Izkausēta rafinēta kokosriekstu eļļa
     120 g

Indijas riekstu krējumam

  • Indijas rieksti
     100 g
  • Citrons
     0.5 gabali
  • Galda etiķis
     1 tējk.

Salātiem

  • Garais gurķis
     0.5 gabali
  • Tomāts
     1 gabali
  • Sparģeļi
     2 gabali
  • Redīsi
     2 gabali
  • Kartupeļi
     2 gabali
  • Dažādi garšaugi
     1 bunte (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Tik ļoti iecienītie tomātu un gurķu salāti, piemēroti augu valsts piekritējiem. Aizstāj krējumu ar pašgatavotu mērci no indijas riekstiem!

Pagatavo kaņepju drumstalas. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai.
Liek bļodā visas sastāvdaļas un kārtīgi samaisa, līdz izveidojas viendabīga masa. Masu liek uz cepamās plāts un cep krāsnī 15 minūtes, katras 5 minūtes apmaisot.
Pagatavo mērci: Indijas riekstus liek katliņā, pārlej ar ūdeni un uzvāra. Atstāj ūdenī mērcēties, līdz atdziest.
Riekstus nokāš, noskalo zem auksta tekoša ūdens un liek blenderī. Pievieno 120 ml ūdens un blendē, līdz izveidojas mērce skāba krējuma konsistencë.
Pievieno citronu sulu, etiķi un sāli pēc garšas.
Kārto salātus. Gurķus, tomātus, sparģeļus, kartupeļus sagrieži vienāda izmēra kubiņos, pievieno smalkās šķēlītēs sagrieztus redīsus, sakapātus garšaugus un dīgstus.
Visu pārlej ar riekstu krējumu un sacilā kopā.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Jāņu siera recepte

3h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes