Zaļo zirnīšu un biešu bumbiņu burgers

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 20min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Burgeru maize
     4 gab.
  • Biešu bumbiņas "Apetit"
     12 gab.
  • Vegāns siers
     8 šķēles
  • Spināti
     4 mazas saujas
  • Jūras sāls
      pēc garšas
  • Svaigi malti pipari
      pēc garšas

Fenhelim

  • Fenhelis, ļoti plāni sagriezts
     1 gab.
  • Citrona miza, smalki sarīvēta
     1/2 gab.
  • Extra Virgin olīveļļa
     2 ĒK

Zirnīšiem

  • Saldēti vai svaigi nolobīti zaļie zirnīši
     400 g
  • Timiāna zariņi
     5 gab.
  • Ķiploka daiviņas, izspiestas caur ķiplokspiedi
     2 gab.
  • Piparmētra, sakapāta
     maza sauja
  • Baziliks, sakapāts
     maza sauja
  • Extra Virgin olīveļļa
     10 ml

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Liec pannā zirnīšus un pārlej tikai tik daudz ūdens, lai tas mazliet nosegtu zirņus.

Pieliec timiānu un vāri, kamēr zirņi gatavi un šķidrums samazinājies pavisam nedaudz.

Noņem no liesmas.

Ja šķiet, ka zirņi gatavi, bet šķidruma par daudz, daļu nokās, bet nedaudz ūdens atstāj.

Viegli sablendē, lai ir vēl gabaliņi.

Pieliec ķiploku, zaļumus, sāli, piparus un eļļu un samaisi.

Samaisi visas fenheļa sastāvdaļas, pievienojot gan sāli, gan piparus.

Sakarsē krāsni un izcep bumbiņas pēc ražotāja norādījumiem. 

Kad tās gandrīz gatavas, krāsnī uzsildi maizītes.

Uz apakšējās un augšējās uzsmērē zirnīšus. 

Uz apakšējās liec bumbiņas, tad fenheli, salātus un virsū otru maizīti un pasniedz.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!