Zemeņu jogurta kūka

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Pamatne

  • Cepumi Selga
     360 g
  • Sviests
     200 g

Zemeņu-jogurta kārta

  • Zemenes
     400 g
  • Pūdercukurs
     200 g
  • Krēmsiers (istabas temperatūrā)
     220 g
  • Grieķu jogurts
     560 g
  • Želatīns
     30 g

Dekors

  • Zemenes
      pēc garšas
  • Piparmētru lapiņas
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagatavo 22 cm kūku formu. Tajā ieklāj cepamo papīru.
Cepumus sasmalcina smalkās drupačās, pievieno izkausētu sviestu un visu samaisa viendabīgā masā. Masu liek kūku formā un izlīdzina, stingri nospiežot.
Zemenes sasmalcina ar blenderi viendabīgā masā.
Lielā bļodā liek krēmsieru un pūdercukuru un ar mikseri samaisa līdz viendabīgai masai. Masā iemaisa grieķu jogurtu. Pēc tam pievieno zemeņu biezeni un visu samaisa.
Želatīnu aplej ar ūdeni un atsāj uzbriest 10 min. Pēc tam to karstā ūdens peldē izkausē un pievieno krēma masai. Kārtīgi iemaisa.
Masu lej kūkas formā un liek ledusskapī sastingt vismaz 3 stundas.
Dekorē ar svaigām zemenēm un piparmētru lapiņām.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vīnogu kūka

2h • Vidēji grūti

Ogu tiramisu

1h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Bezē deserts ar ogām

35min • Viegli