Zemeņu kēkss

  • Gatavošana 1h 35min
  • Viegli

Sastāvdaļas

  • Sviests
     225 g
  • Cukurs
     400 g
  • Olas
     3 gab.
  • Citronu sula
     20 ml
  • Citrona miziņa
     1 gab.
  • Milti
     280 g
  • Soda
     0.5 Tējkarotes
  • Sāls
     0.5 Tējkarotes
  • Grieķu jogurts
     230 g
  • Zemenes
     340 g
  • Milti
     40 g
  • Pūdercukurs
     120 g
  • Citrona sula
     30 ml

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzkarsē cepeškrāsni uz 190°C.

Bļodā sajauc miltus, sodu un sāli.

Pievieno sarīvētu citrona miziņu, samaisa un noliek malā.

Citā bļodā ar elektrisko mikseri puto sviestu ar cukuru (3-5 min).

Tad pievieno pa vienai olai un puto līdz vienmērīgai masai.

Pievieno un iemaisa 1 ēdamk. citrona sulas.

Lēnām pievieno miltu maisījumu un grieķu jogurtu, līdz viss ir iemaisīts. 

Zemenes sagriež smalkos gabaliņos un tiem pievieno 40 g miltu, apviļā.

Tad pievieno kēksa mīklai un iemaisa.

Samazina karstumu līdz 160°C un cep kēksu 1 h jeb līdz kēkss ir izcepies.

Tad ļauj atdzist 20 min.

 

Pūdercukuru savieno ar 2 ēdamk. citrona sulas un tad aplej kēksu.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vācu ābolkūka

1h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Kūka “Zaķis”

2h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Citrusa siera kūkas muss

1h 20min • Vidēji grūti

Šokolādes alus kūka

1h 15min • Vidēji grūti