Zemeņu - rabarberu kēksiņi

  • Gatavošana 55min
  • Viegli
Zemeņu - rabarberu kēksiņi
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Olas
     3 gab.
  • Kviešu milti
     250 g
  • Cepamais pulveris
     20 g
  • Cukurs
     100 g
  • Brūnais cukurs
     100 g
  • Skābais krējums
     145 g
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     125 g
  • Rabarberi
     100 g
  • Brūnais cukurs (pārkaisīšanai)
     3 Ēdamkarote
  • Baltā šokolāde
     200 g
  • Saldais krējums
     70 g
  • Zemenes
      15 gab.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 15 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nomazgā un nomizo rabarberus, sasmalcini mazos kubiņos.

Saputo olas ar abu veidu cukuru.

Pievieno skābo krējumu.

Atsevišķā bļodiņā sajauc miltus ar cepamo pulveri.

Pakāpeniski pievieno miltus olām un maisi, kamēr veidojas viendabīga masa.

Lēnām pielej eļļu, maisi, kamēr tā kārtīgi sajaukusies ar mīklu.

Sadali gatavo masu formiņās, kurās ievietoti kēksiņu papīriņi.

Piepildi pusi formiņas, tad liec rabarberus un atkal mīklu, pārkaisi ar brūno cukuru.

Cep iepriekš sakarsētā krāsnī 180 grādos aptuveni 20–25 minūtes, kamēr kēksiņi zeltaini brūni un, iespraužot tajos kociņu, pie tā nepielīp mīkla.

Atdzesē.

Katliņā uzkarsē saldo krējumu, pievieno balto šokolādi un maisi, līdz veidojas viendabīga masa. 

Pārlej katru kēksiņu un dekorē ar skaistu zemeni.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Grilēta siera maize

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes