Zemeņu un rabarberu uzputenis

  • Gatavošana 1h 15min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Uzputenis

  • Rabarberi (var arī saldētus)
     160 g
  • Svaigas zemenes (var arī saldētas)
     300 g
  • Ūdens
     1 L
  • Cukurs
     200 g
  • Manna
     120 g
  • Vaniļas cukurs
     1.5 ēdamk.

Pasniegšanai

  • Piens
     1.5 L

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzvāra ūdeni un ieber tajā zemenes un rabarberus. Pievieno parasto un vaniļas cukuru - uzvāra.

Tad lēnām, nepārtraukti maisot, ber mannu. Ja to dara strauji, veidojas kunkuļi. Pavāra, līdz manna uzbriest, un liek atdzesēties.

Atdzisušu masu sakuļ ar mikseri. Debesmanna kļūst gaišāka un gaisīgāka. Pasniedz ar siltu pienu vai vaniļas mērci.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Siera nageti

45min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zaļās vafeles

30min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Biezpiena Pasha

1h • Vidēji grūti