Sastāvdaļas
Kēksiņiem
-
Rozīnes150 g
-
Žāvētas plūmes300 g
-
Žāvētas aprikozes150 g
-
Mandeles45 g
-
Sviests225 g
-
Brūnais cukurs60 g
-
Rums50 g
-
Citrons1 gabali
-
Malts kanēlis10 g
-
Cepamais pulveris10 g
-
Olas150 g
-
Kviešu milti180 g
-
Cukurs50 g
-
Rums30 g
Glazūrai
-
Šokolāde pēc izvēles250 g
-
Saldais krējums100 g
-
Sviests vai eļļa50 g
-
Pistācijas50 g
-
Dzērvenes100 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 20 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Žāvētos augļus izmērcē uz nakti rumā, sasmalcini mazos gabaliņos.
Mīkstu sviestu saputo ar cukuru un olām istabas temperatūrā.
Pievieno miltus, cepamo pulveri, žāvētos augļus, sasmalcinātas grauzdētas mandeles, kanēli, citrona miziņu un sulu.
Visu labi samaisi, pildi formiņās un cep iepriekš sakarsētā krāsnī 170 grādos aptuveni 15–20 min (atkarīgs no formiņu izmēra).
Pagatavo glazūru: uzkarsē saldo krējumu, pievieno sviestu un šokolādi, samaisi.
Atdzesē kēksiņus, apslaki ar rumu, glazē. Dekorē ar riekstiem, dzērvenēm, rozmarīnu.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.