Ziemassvētku sniega kūka

  • Sagataves 1h ,  Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

biskvītam

  • sviesta istabas temperatūrā
     70 g
  • cukura
     35 g
  • ola istabas temperatūrā
     1 gab.
  • medus
     20 g
  • kanēļa
     3 g
  • piparkūku garšvielu
     4 g
  • kviešu miltu
     200 g
  • sodas
     3 g
  • cukurniedru sīrupa
     100 g

krēmam

  • saldā krējuma
     500 g
  • pūdercukura
     100 g
  • maskarpones siera
     500 g

pildījumam

  • apelsīnu ievārījuma
     300 g
  • apelsīni, nomizoti, sagriezti šķēlēs
     2 gab.
  • kanēļa
     3 g

dekorēšanai

  • piparkūku
     100 g
  • apelsīns
     1 gab.
  • kanēļa standziņas
     
  • dzērvenes
     
  • pūdercukurs pārkaisīšanai
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

To vai Ziemassvētkos ārā snigs, nevaram paredzēt vai kontrolēt, taču sniega burvību varam palīdzēt radīt uz svētku galda. Garda un gaisīga kūka ar vislabākajām Ziemassvētku garšām tajā.

Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Ietauko kūkas formu (20 cm diametrā) ar sviestu vai izklāj ar cepamo papīru.

Gatavo biskvītu. Bļodā saputo mīkstu sviestu ar cukuru, līdz masa kļūst gaisīga. Pievieno olu un saputo.

Pievieno medu, cukurniedru sīrupu, kanēli, piparkūku garšvielas un lēnām ieputo miltus un sodu.

Samaisi, lej formā un liec krāsnī cepties uz apmēram 35 minūtēm, līdz, iedurot biskvītā ar kociņu, tas iznāk ārā tīrs.

Kad gatavs, izņem no krāsns, atdzesē 20 minūtes formā, tad pārliec uz restes un atdzesē pilnībā. Pārgriez biskvītu uz pusēm.

Gatavo krēmu, saputojot saldo krējumu ar pūdercukuru un maskarpones sieru līdz stingrām putām.

Pārsmērē apakšējo biskvīta kārtu ar krēmu, uzliec apelsīnu ievārījumu, apelsīnu šķēles un pārkaisi ar kanēli.

Tad liec virsū otru biskvītu un kūkas virspusē no krēma veido baltas kupenas, kuras dekorē ar apelsīnu gabaliņiem, piparkūkām, kanēļa standziņām, dzērvenēm un pārkaisi ar pūdercukuru.

Liek ledusskapī ievilkties.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!