Ziemassvētku sniega kūka

  • Gatavošana 2h
  • Vidēji grūti
Ziemassvētku sniega kūka
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Biskvīts

  • Sviests
     70 g
  • Cukurs
     35 g
  • Ola
     1 gab.
  • Medus
     20 g
  • Kanēlis
     3 g
  • Piparkūku garšvielas
     4 g
  • Kviešu milti
     200 g
  • Soda
     3 g
  • Cukurniedru sīrups
     100 g

Krēms

  • Saldais krējums
     500 g
  • Pūdercukurs
     100 g
  • Siers Mascarpone
     500 g

Pildījums

  • Apelsīnu ievārījums
     300 g
  • Apelsīni
     2 gabali
  • Kanēlis
     3 g

Dekors

  • Piparkūkas
     100 g
  • Apelsīns
     1 gabali
  • Kanēļa standziņas
      pēc garšas
  • Dzērvenes
      pēc garšas
  • Pūdercukurs
      pārkaisīšanai

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

To vai Ziemassvētkos ārā snigs, nevaram paredzēt vai kontrolēt, taču sniega burvību varam palīdzēt radīt uz svētku galda. Garda un gaisīga kūka ar vislabākajām Ziemassvētku garšām tajā.

Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Ietauko kūkas formu (20 cm diametrā) ar sviestu (istabas temperatūrā) vai izklāj ar cepamo papīru.

Gatavo biskvītu. Bļodā saputo mīkstu sviestu ar cukuru, līdz masa kļūst gaisīga. Pievieno olu (istabas temperatūrā) un saputo.

Pievieno medu, cukurniedru sīrupu, kanēli, piparkūku garšvielas un lēnām ieputo miltus un sodu.

Samaisi, lej formā un liec krāsnī cepties uz apmēram 35 minūtēm, līdz, iedurot biskvītā ar kociņu, tas iznāk ārā tīrs.

Kad gatavs, izņem no krāsns, atdzesē 20 minūtes formā, tad pārliec uz restes un atdzesē pilnībā. Pārgriez biskvītu uz pusēm.

Gatavo krēmu, saputojot saldo krējumu ar pūdercukuru un maskarpones sieru līdz stingrām putām.

Pārsmērē apakšējo biskvīta kārtu ar krēmu, uzliec apelsīnu ievārījumu, nomizotas apelsīnu šķēles un pārkaisi ar kanēli.

Tad liec virsū otru biskvītu un kūkas virspusē no krēma veido baltas kupenas, kuras dekorē ar apelsīnu gabaliņiem, piparkūkām, kanēļa standziņām, dzērvenēm un pārkaisi ar pūdercukuru.

Liek ledusskapī ievilkties.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vācu ābolkūka

1h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Kūka “Zaķis”

2h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Citrusa siera kūkas muss

1h 20min • Vidēji grūti

Šokolādes alus kūka

1h 15min • Vidēji grūti