Zirņu zupa ar sieru

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
Zirņu zupa ar sieru
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

Zupa

  • Olīveļļa Extra Virgin
     20 ml
  • Sarkanie sīpoli
     30 g
  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Seleriju kāti
     100 g
  • Tomātu pasta
     2 ēdamk.
  • Turku zirņi ar šķidrumu
     600 g
  • Kumīns
     0.3 tējk.
  • Timiāna lapiņas
     1 tējk.
  • Karsts vistas buljons
     600 ml
  • Baziliks
     1 sauja (-s)
  • Jūras sāls
      pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas

Pasniegšanai

  • Baltais Bio siers
     200 g
  • Olīveļļa Extra Virgin
     15 ml
  • Baziliks
     1 ēdamk.
  • Čili pipars
      pēc izvēles

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uz mazas liesmas liec katlu, lej tajā eļļu, pievieno smalki sakapātus sīpolus, smalki sakapātus ķiplokus, seleriju (2 mm šķēlēs) un sāli.

Sautē uz mazas liesmas 15 minūtes, lai kļūst mīksti, bet neapbrūnē.
Pievieno tomātu pastu, iemaisi un pacep 2 minūtes.
Pievieno zirņus ar visu šķidrumu, timiānu, buljonu, sakapātu baziliku un kumīnu.
Pieber sāli, piparus un vāri vēl 15 minūtes.

Tikmēr samaisi sadrupinātu sieru ar eļļu, sāli, sakapātu baziliku un, ja vēlies, sakapātu čili.

Kad zupa gatava, lej to traukos un pasniedz, pārkaisot ar sieru un pipariem.

Saistītās receptes

Leftover vistas zupa

35min • Viegli
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Kartupeļu un sēņu krēmzupa

45min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Franču sīpolzupa

3h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Gaspačo

15min • Viegli

Steika salāti

25min • Vidēji grūti