Zirņu zupa ar sieru

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
Zirņu zupa ar sieru
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

Zupa

  • Olīveļļa Extra Virgin
     20 ml
  • Sarkanie sīpoli
     30 g
  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Seleriju kāti
     100 g
  • Tomātu pasta
     2 ēdamk.
  • Turku zirņi ar šķidrumu
     600 g
  • Kumīns
     0.3 tējk.
  • Timiāna lapiņas
     1 tējk.
  • Karsts vistas buljons
     600 ml
  • Baziliks
     1 sauja (-s)
  • Jūras sāls
      pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas

Pasniegšanai

  • Baltais Bio siers
     200 g
  • Olīveļļa Extra Virgin
     15 ml
  • Baziliks
     1 ēdamk.
  • Čili pipars
      pēc izvēles

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uz mazas liesmas liec katlu, lej tajā eļļu, pievieno smalki sakapātus sīpolus, smalki sakapātus ķiplokus, seleriju (2 mm šķēlēs) un sāli.

Sautē uz mazas liesmas 15 minūtes, lai kļūst mīksti, bet neapbrūnē.
Pievieno tomātu pastu, iemaisi un pacep 2 minūtes.
Pievieno zirņus ar visu šķidrumu, timiānu, buljonu, sakapātu baziliku un kumīnu.
Pieber sāli, piparus un vāri vēl 15 minūtes.

Tikmēr samaisi sadrupinātu sieru ar eļļu, sāli, sakapātu baziliku un, ja vēlies, sakapātu čili.

Kad zupa gatava, lej to traukos un pasniedz, pārkaisot ar sieru un pipariem.

Saistītās receptes

Kāpostu zupa

45min • Vidēji grūti

Tomātu zupa

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzelteno lēcu biezzupa

35min • Viegli

Baltā aukstā zupa

20min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Liellopa gaļas zupa ar alu

1h 30min • Vidēji grūti