Sastāvdaļas
Zupa
-
Olīveļļa Extra Virgin20 ml
-
Sarkanie sīpoli30 g
-
Ķiploki2 daiva (-s)
-
Seleriju kāti100 g
-
Tomātu pasta2 ēdamk.
-
Turku zirņi ar šķidrumu600 g
-
Kumīns0.3 tējk.
-
Timiāna lapiņas1 tējk.
-
Karsts vistas buljons600 ml
-
Baziliks1 sauja (-s)
-
Jūras sālspēc garšas
-
Svaigi malti melnie piparipēc garšas
Pasniegšanai
-
Baltais Bio siers200 g
-
Olīveļļa Extra Virgin15 ml
-
Baziliks1 ēdamk.
-
Čili piparspēc izvēles
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uz mazas liesmas liec katlu, lej tajā eļļu, pievieno smalki sakapātus sīpolus, smalki sakapātus ķiplokus, seleriju (2 mm šķēlēs) un sāli.
Sautē uz mazas liesmas 15 minūtes, lai kļūst mīksti, bet neapbrūnē.
Pievieno tomātu pastu, iemaisi un pacep 2 minūtes.
Pievieno zirņus ar visu šķidrumu, timiānu, buljonu, sakapātu baziliku un kumīnu.
Pieber sāli, piparus un vāri vēl 15 minūtes.
Tikmēr samaisi sadrupinātu sieru ar eļļu, sāli, sakapātu baziliku un, ja vēlies, sakapātu čili.