Baba ganuš

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 50min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Baba ganuš

  • Baklažāns
     4 gab.
  • Pirmā spieduma olīveļļas
     100 ml
  • Kinza
     1 buntīte
  • Citrons
     1 gab.
  • Ķiploks
     2 gab.
  • Sāls
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Baklažānus sadursti ar nazi mizā, lai tiem tiek klāt gaiss.

Liec krāsni kopā ar veseliem ķiplokiem 200 grādos, uz 40 minūtēm.

Kad baklažāni gatavi, tad tos nomizo, tā pat arī ķiplokus.

Sagrieztos baklažānus un ķiplokus vari likt blenderī vai smalki uzkapā uz virtuves dēlīša.

Pievieno klāt olīveļļu, citrona sulu un sāli.

Visu samaisi un pasniedz ar svaigu kinzu.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!