Bietes ar kazas sieru

  • Gatavošana 25min
  • Vidēji grūti
Bietes ar kazas sieru
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Sarkanā biete
     1 gab.
  • Baltvīna etiķis
     50 ml
  • Pūdercukurs
     50 g
  • Rapšu eļļa
     25 ml
  • Smalki maltas kaņepju sēklas
     30 g
  • Sinepju sēklas
     10 g
  • Lielogu mellenes
     30 g
  • Kazas siers
     75 g
  • Lobīti grauzdēti lazdu rieksti
     30 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Kaņepju sēklas apgrauzdē krāsnī apmēram 15 minūtes 180 grādos, tad smalki samal kopā ar sinepju sēklām.
Pievieno pūdercukuru un etiķi, sakul, līdz cukurs izkusis.
Bieti nomizo, sagriez izcili plānās šķēlēs un iemasē kaņepju aizdarā, ļauj tām ievilkties vismaz 15 minūtes.
Kazas sieru un lazdu riekstus sarīvē uz plānās rīves un akurāti samaisi.

Visas sastāvdaļas pasniedz ar sezonas ogām, piemēram, lielogu mellenēm. Ja lasi šo recepti ziemā, labi noder arī ievārījumi.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Jāņu siera recepte

3h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes