Sastāvdaļas
-
Sarkanā biete1 gab.
-
Baltvīna etiķis50 ml
-
Pūdercukurs50 g
-
Rapšu eļļa25 ml
-
Smalki maltas kaņepju sēklas30 g
-
Sinepju sēklas10 g
-
Lielogu mellenes30 g
-
Kazas siers75 g
-
Lobīti grauzdēti lazdu rieksti30 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Kaņepju sēklas apgrauzdē krāsnī apmēram 15 minūtes 180 grādos, tad smalki samal kopā ar sinepju sēklām.
Pievieno pūdercukuru un etiķi, sakul, līdz cukurs izkusis.
Bieti nomizo, sagriez izcili plānās šķēlēs un iemasē kaņepju aizdarā, ļauj tām ievilkties vismaz 15 minūtes.
Kazas sieru un lazdu riekstus sarīvē uz plānās rīves un akurāti samaisi.
Visas sastāvdaļas pasniedz ar sezonas ogām, piemēram, lielogu mellenēm. Ja lasi šo recepti ziemā, labi noder arī ievārījumi.