Biezpienmaize ar žāvētiem ķiršiem

  • Gatavošana 1h 15min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Pamats

  • Sviests
     150 g
  • Cukurs
     80 g
  • Milti
     200 g
  • Cepamais pulveris
     1 Tējkarotes

Biezpiena masa

  • Biezpiens (9%)
     1 kg
  • Olas
     6 gab.
  • Cukurs
     120 g
  • Skābais krējums
     200 g
  • Kartupeļu ciete
     50 g
  • Vaniļas cukurs
     1 Tējkarotes
  • Sāls
     1 Šķipsniņa
  • Žāvēti ķirši
     200 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 16 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodā samaisa cukuru, miltus un cepamo pulveri.

Pievieno istabas temperatūrā noturētu sviestu un visu kārtīgi samaisa, līdz masa kļūst vienmērīga.

Atdala olu dzeltenumus un tiem pievieno cukuru, vaniļas cukuru, sāli, biezpienu, kartupeļu cieti, skābo krējumu un žāvētus ķiršus.

Atsevišķā bļodā sakuļ olu baltumus, līdz masa veido stingras putas un iemaisa to olu dzeltenumu masā.

Cepešpannā izlīdzina mīklu, blīvi to piespiežot pie pamatnes, pa virsu lej biezpiena masu.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un liek cepties 45 minūtes.

Atdzesē un sagriež pasniegšanai.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vācu ābolkūka

1h • Vidēji grūti

Olu cepumi

1h 15min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Kūka “Zaķis”

2h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Panna cotta ar mango biezeni

1h • Vidēji grūti

Saldais persiku kārtojums

2h 30min • Vidēji grūti