Čurros

  • Gatavošana 40min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Šokolādes mērce

  • Vaniļas pāksts sēklas
     0.5 gab.
  • Saldais krējums
     240 g
  • Brūnais cukurs
     5 Ēdamkarote
  • Kakao
     1 Ēdamkarote
  • Kafija
     1 Ēdamkarote
  • Sāls
     0.5 Tējkarotes
  • Melnā šokolāde
     90 g

Mīkla

  • Vaniļas pāksts sēklas
     0.5 gab.
  • Piens
     250 ml
  • Ūdens
     125 ml
  • Sviests
     6 Ēdamkarote
  • Cukurs
     1 Ēdamkarote
  • Sāls
     1 Tējkarotes
  • Milti
     120 g
  • Olas
     3 gab.
  • Eļļa fritēšanai
     3 L

Dekors

  • Cukurs
     200 g
  • Kanēlis
     1 Ēdamkarote

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Mazā katliņā lej saldo krējumu, pievieno cukuru, kakao, kafiju, sāli un vaniļas pāksts sēklas, silda uz mazas uguns, nepārtraukti maisot. 

Kad cukurs ir izkusis un kakao iemaisījies (4 min.), noņem no plīts. 

Pievieno šokolādi, ļauj 30 sek. pastāvēt, tad samaisa, lai šokolāde izkūst.

Ļauj atdzesēties un liek siltā vietā.

Katliņā uz vidēji lielas uguns silda pienu, sviestu, vaniļas pāksts sēklas un cukuru, līdz parādās mazi burbuļi.

Ar koka karoti pieber visus miltus un aktīvi maisa (apm. 30 sekundes), līdz veidojas viendabīga mīkla. 

Pārliek bļodā un ļauj atdzist.

Ar rokas putojamo slotiņu (vai mikseri), kārtīgi iemaisa olas (pa vienai).

Mīklu pārliek konditorejas maisiņā.

Lielā katlā uzkarsē eļļu līdz 180 °C.

No konditorejas maisiņa spiež ārā mīklu (apm. 15 cm) un nogriež ar nazi.

Liek tik daudz, cik katlā vietas.

Cep no visām pusēm, apmēram 2-3 minūtes no katras.

Tā izcep visu mīklu.

Bļodā sajauc cukuru un kanēli.

Vēl siltus čurrosus apviļā cukura un kanēļa maisījumā. 

Pasniedz ar mērcīti.

Saistītās receptes

Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Signes tiramisu

4h 15min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Kārtainā siera krēma kūka

40min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes