Kāpostu pīrāgi

  • Gatavošana 45min
  • Viegli
Kāpostu pīrāgi
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

Pīrāgi

  • Kārtainā mīkla (atlaidināta) Selection by Rimi
     2 gab.
  • Piens
     30 ml
  • Sēkliņas
      dekorēšanai

Pildījums

  • Sautēti kāposti (bez šķidruma)
     250 g
  • Konservētas sviesta pupiņas (bez šķidruma)
     250 g
  • Olas (gabaliņos)
     3 gab.
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Rozmarīns
     0.5 tējk.
  • Melnie pipari
     0.5 Tējkarotes
  • Sāls
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 16 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakul olu ar pienu, ar ko smērēsi pīrāgus, liec ledusskapī. 

Ņem vienu mīklas plāksni, izrullē nedaudz platāku un garāku (pa kādiem 2 cm uz katru pusi). Pārgriez uz pusēm, lai ir 2 kvadrāti. Uz katra kvadrāta liec palielu karoti pildījuma, apsmērē apakšējo daļu mīklas ar ūdeni un uzloki virsū otru daļu. Saspied malas kopā, izmantojot dakšiņu.

Sakarsē krāsni 210 grādus karstu. Sagatavo visus pīrāgus un liec uz pannas, pārsmērē ar piena un olas maisījumu, uzber sēkliņas un liec krāsnī cepties 15-18 minūtes, kamēr zeltaini.

Pildījumam bļodā samaisi visas sastāvdaļas, pirms pievienošanas pupiņas nedaudz saspaidot ar rokām, lai tās nav veselas.

Izņem no krāsns un pasniedz siltus.

Saistītās receptes

Dārzeņu plakanmaize – paratha

30min • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Gaļas pīrāgs

55min • Vidēji grūti