Ķiršu želejas kūka

  • Gatavošana 45min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Kūka

  • Ķirši (bez kauliņiem, sagriezti uz pusēm)
     300 g
  • Ķirši (veseli)
      dekorēšanai
  • Cukurs
     120 g
  • Ūdens
     180 ml
  • Baltvīns
     150 ml
  • Ātrais želatīns
     25 g

Citrona krēma želeja

  • Saldais krējums
     400 ml
  • Piens
     350 ml
  • Cukurs
     150 g
  • Citrona miziņa
     1 gab.
  • Ātrais želatīns
     40 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ietauko kūkas veidni.
Katlā liec 250 g ķiršus. Tiem pievieno cukuru un ūdeni, un uzvāri uz lēnas uguns apmēram 5 min, kamēr šķidrums kļuvis sarkans. Pievieno vīnu un turpini vārīt vēl 5 min.
Ķiršu sīrupam pievieno želatīnu un maisi, kamēr tas ir izšķīdis. Sīrupu izkās caur sietu un lej ietaukotā veidnē. Atdzesē ledusskapī 2-3 h, kamēr tā ir stingra un sastingusi.
Atlikušos ķiršus kārto pa virsu sastingušajai ķiršu želejai vienā kārtā tā, lai malas būtu brīvas. Tas nodrošinās abu kārtu salipšanu.
Gatavo citrona krēmu. Katliņā lej saldo krējumu, pienu, cukuru un rīvētu citrona miziņu. Visu uzkarsē. Maisījumam pievieno želatīnu un maisi, kamēr tas ir izšķīdis.
Krēmu izkās un uzmanīgi lej pāri ķiršiem, tos neizgrūstot. Atdzesē 2-3 h ledusskapī līdz tas ir sastindzis.
Kad masa sastingusi, uzmanīgi izņem no formas. Pasniedz ar papildus svaigiem ķiršiem.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vīnogu kūka

2h • Vidēji grūti

Karaliskie ogu salāti

20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Gogelmogels ar ogām

10min • Viegli

Ogu tiramisu

1h • Vidēji grūti