Klasiskie mafini

  • Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti
Klasiskie mafini
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Mafini

  • Vistu olas
     2 gab.
  • Piens
     250 ml
  • Neitrālas garšas eļļa
     125 ml
  • Cukurs
     250 g
  • Sāls
     2 Šķipsniņa
  • Pašbriestoši milti
     400 g

Krēms

  • Siers Philadelphia
     200 g
  • Saldais krējums
     200 g
  • Citrona sula
     1 Tējkarotes
  • Cukurs
     60 g
  • Kūku dekors
      pēc izvēles

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

Puto olas ar elektrisko mikseri aptuveni 2-3 minūtes. 

Pievieno pienu un eļļu. 

Lēnām pievieno cukuru un sāli, un labi saputo visu, līdz tie ir izkusuši.

Izsijā caur sietu miltus un iejauc masā.

Lej mafinu formiņās, piepildot līdz 2/3 ar mīklu un liec cepties uz 20-25 minūtēm.

Atdzesē.

Saputo saldo krējumu ar cukuru un sajauc ar krēmsieru un citrona sulu.

Liec krēmu konditorejas maisiņā ar dekoratīvo uzgali un uzspied mafiniem krēma cepurītes.

Dekorē pēc patikas.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Līgo siera kūka

1h 30min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Līgo ogu kūka

3h • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Eklēri

1h 50min • Vidēji grūti