Krāsnī cepti kastaņi ar karameļu mērci

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 25min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Kastaņi (ēdamie)
     1 kg
  • Ūdens
     mērcēšanai
  • Kanēļa miza
     1 gab.
  • Krustnagliņas
     1 sauja
  • Mandarīnu miza
     2 gab.
  • Smaržīgie pipari
     1 sauja
  • Anīsa zvaigzne
     2 gab.
  • Karameļu mērce
     200 ml

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Kastaņus pārlej ar dzeramo ūdeni un atstāj mērcēties, lai tie kļūtu gan sulīgāki, gan miza mīkstāka.

Nosusini tos un ar nazi iegriez krustiņu kastaņa mizā.

To var arī nedarīt, bet tad var gadīties, ka tie atsprāgst vaļā cepšanās procesā, kā popkorns.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

Kastaņus ber uz paplātes, pievieno garšvielas un liec cepties līdz kastaņu serde kļūst riekstu brūnā krāsā.

Kastaņus pasniedz ar karameļu mērci.

Tos var pievienot arī salātiem, gatavot arī sāļajā versijā.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Saistītās receptes

Saldā desa

25min • Viegli

Piparkūku torte

1h 20min • Vidēji grūti

Hurmas un apelsīnu kūka

1h 40min • Vidēji grūti

"Cielaviņa"

6h 30min • Viegli