Sastāvdaļas
-
Konservēti turku zirņi200 g
-
Mellenes150 g
-
Garais gurķis0.5 g
-
Sīpols0.5 gab.
-
Piparmētru lapas1 sauja (-s)
-
Valrieksti Rimi1 sauja (-s)
Mērcei
-
Tahini2 ēdamk.
-
Ūdens50 ml
-
Citrons1 gab.
-
Ķiploks1 daiva (-s)
-
Kumīns0.5 tējk.
-
Sāls un pipari pēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Lielā bļodā samaisi turku zirņus, mellenes, kubiņos sagrieztu gurķi, sasmalcinātu sarkano sīpolu un svaigas piparmētru lapas.
Atsevišķā bļodā sajauc tahini ar ūdeni, citronu sulu, sasmalcinātu ķiploku, kumīnu, sāli un pipariem, līdz veidojas viendabīga masa.
Pārlej salātus ar citronu un tahini mērci un viegli samaisi.