Naturli zirņu burgers ar Cēzara mērci

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
Naturli zirņu burgers ar Cēzara mērci
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Sastāvdaļas

Cēzara mērce

  • Majonēze 4 sezonu Spilva
     450 g
  • Ķiploku daiviņas
     60 g
  • Rafinēta rapšu eļļa
     150 g
  • Kaperi
     30 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas
  • Rauga pārslas
     15 g

Burgeri

  • Naturli zirņu plācenīši
     2 gab.
  • Burgeru maizītes
     2 gabali
  • Sarkanais sīpols
     0.5 gab.
  • Salātu lapas
      2 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pagatavo Cēzara mērci. Liec nomizotas ķiploku daiviņas un eļļu mazā katliņā un uzvāri.
Turpini vārīt uz lēnas uguns, līdz ķiploki kļūst zeltaini brūni.
Ņem nost no uguns un ļauj atdzist (šajā posmā ķiploki turpinās vārīties, arī noņemti no uguns, jo eļļas temperatūra būs sasniegusi vairāk nekā 170 grādu un tai nepieciešams ilgāks atdzišanas laiks).
Ķiplokus nokās (eļļu, kurā vārīti ķiploki, var turpmāk izmantot cepšanai ēdienos, kam parasti pievieno ķiplokus), smalki sakapā un pievieno majonēzei.
Mērcē iemaisi smalki sakapātus kaperus, rauga pārslas, sāli un piparus pēc garšas.
Zirņu plācenīšus cep uz pannas vai grila, līdz brūni no abām pusēm.
Kad plācenīši apcepti, uz tās pašas pannas vai grila liec cepties burgeru maizi, līdz tā brūna un kraukšķīga.
Uz vienas maizes smērē Cēzara mērci, liec salātu lapas, sīpolus, zirņu plāceni, vēl nedaudz mērces un visu nosedz ar otru daļu maizes.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Tītara burgers

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes