Pankūku laiviņas ar āboliem

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Pankūku laiviņas ar āboliem
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Pankūkas

  • Ola
     1 gab.
  • Rīsu milti
     40 g
  • Mandeļu milti
     20 g
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Cukurs
     1 tējk.
  • Sviests
     35 g
  • Kokospiens
     100 g
  • Ūdens
     20 g

Āboli

  • Nomizoti āboli
     2 gab.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Brūnais cukurs
     45 g
  • Citrona miziņa
     1 gab.
  • Kanēlis
     1 tējk.
  • Vaniļas cukurs
     2 tējk.
  • Sviests
     25 g
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     10 g
  • Liķieris Cointreau
     35 g

Krēms

  • Auzu krēms Oat Ley
     150 g
  • Vaniļas cukurs
     2 tējk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pankūku laiviņas ar āboliem

Ābolus sagriez šķēlēs un liec cepties iepriekš sakarsētā eļļā.
Pacep, kamēr zeltaini, tad pievieno cukurus, sviestu, kanēli, sāli, citrona miziņu un cep, līdz āboli mīksti un iztvaiko šķidrums.
Pievieno liķieri un pavāri vēl 5 minūtes.
Liec atdzesēties.
Sakul olu ar miltiem un cukuriem, pakāpeniski pievieno pienu, ūdeni, izkausētu sviestu, sāli.
Samaisi un cep uzkarsētā pannā, veidojot plānus aplīšus aptuveni 7–8 cm diametrā.
Ja nepieciešams, pannu ieeļļo.
Kad aplīši izcepti, novieto tos uz otrādi noliktas mafinu pannas, lai no pankūkām veidojas laiviņas.
Sakul auzu krēmu ar pūdercukuru.
Iepildi to laiviņās līdz pusei, tad liec savārītos ābolus un pasniedz.
Var ēst gan siltu, gan aukstu.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ābolu pīrāgs ar pīnēm

1h 30min • Viegli

Jogurta tosti ar ogām

20min • Viegli