Pēc-Līgo zupa soļanka

  • Gatavošana 50min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Zupa

  • Vistas buljons
     1.2 L
  • Sīpols
     1 gabali
  • Burkāns
     1 gabali
  • Bekons (sagriezts)
     130 g
  • Kūpināta desa
     200 g
  • Sālītie gurķi
     3 gabali
  • Tomātu pasta
     3 Tējkarotes
  • Paprikas pulveris
     0.5 Tējkarotes
  • Kartupelis
     1 gabali
  • Kaperi
     0.5 Tējkarotes

Pasniegšanai

  • Citrons
     0.5 gabali
  • Zaļumi
     1 sauja (-s)
  • Skābais krējums
      pēc garšas
  • Melnās olīvas
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Dziļā pannā cep bekonu. Kad no bekona ir parādījušies tauki, pannā pievieno sīpolus un sarīvētus burkānus. Pacep, līdz sīpoli ir apbrūnējuši.

Tad pievieno sālītos gurķus un ļauj sautēties 5 minūtes. Pievieno tomātus, paprikas pulveri un kaperus, kārtīgi samaisa.

Katlā uzsilda buljonu. Kad buljons sāk vārīties, pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus un ļauj vārīties 5 minūtes. Tad pievieno saceptās sastāvdaļas.

Pievieno kūpināto desu. Ļauj vārīties uz lēnas uguns 5-10 minūtes. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.

Tad noņem no uguns, pieliek klāt olīvas. Pasniedz ar krējumu, citrona šķēli un zaļumiem.

Saistītās receptes

Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Grilēta siera maize

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vistas kebabs uz grila

20min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes