Pēc-Līgo zupa soļanka

  • Gatavošana 50min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Zupa

  • Vistas buljons
     1.2 L
  • Sīpols
     1 gab.
  • Burkāns
     1 gab.
  • Bekons (sagriezts)
     130 g
  • Kūpināta desa
     200 g
  • Sālītie gurķi
     3 gabali
  • Tomātu pasta
     3 tējk.
  • Paprikas pulveris
     0.5 tējk.
  • Kartupelis
     1 gab.
  • Kaperi
     0.5 tējk.

Pasniegšanai

  • Citrons
     0.5 gab.
  • Zaļumi
     1 sauja (-s)
  • Skābais krējums
      pēc garšas
  • Melnās olīvas
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Dziļā pannā cep bekonu. Kad no bekona ir parādījušies tauki, pannā pievieno sīpolus un sarīvētus burkānus. Pacep, līdz sīpoli ir apbrūnējuši.

Tad pievieno sālītos gurķus un ļauj sautēties 5 minūtes. Pievieno tomātus, paprikas pulveri un kaperus, kārtīgi samaisa.

Katlā uzsilda buljonu. Kad buljons sāk vārīties, pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus un ļauj vārīties 5 minūtes. Tad pievieno saceptās sastāvdaļas.

Pievieno kūpināto desu. Ļauj vārīties uz lēnas uguns 5-10 minūtes. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.

Tad noņem no uguns, pieliek klāt olīvas. Pasniedz ar krējumu, citrona šķēli un zaļumiem.

Līdzīgas receptes