Plūmju pīrāgs

  • Gatavošana 1h 5min
  • Viegli

Sastāvdaļas

  • Sviests
     130 g
  • Cukurs
     100 g
  • Olas
     2 gab.
  • Vaniļas ekstrakts
     0.5 Tējkarotes
  • Mandeļu milti
     120 g
  • Milti
     65 g
  • Sāls
      Šķipsniņa
  • Kanēlis
     0.5 Tējkarotes
  • Grieķu jogurts
     65 g
  • Plūmes
     5 gabali

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodā liek sviestu (istabas temperatūrā) un cukuru, ar rokas mikseri saputo, līdz masa iegūst viendabīgu, gaisīgu konsistenci un gaišu nokrāsu.

Pievieno pa vienai olas un turpina putot, līdz olas iemaisījušās masā.

Pievieno vaniļas ekstraktu.

Atsevišķā bļodā samaisa mandeļu miltus, miltus, sāli un kanēli.

Masu ieber pirmajā bļodā un visu kārtīgi samaisa.

Masai pievieno jogurtu un visu samaisa līdz viendabīgai konsistencei. 

 

Mīklu lej ar sviestu ieeļļotā pannā.

 

Pa virsu liek plūmju gabaliņus.

 

Kūku liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos uz 15 min., tad samazina temperatūru līdz 170 grādiem un turpina cept 35-40 min.

Izņemot no krāsns, kūkai ļauj atdzist.

Pasniedz ar grieķu jogurtu.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vācu ābolkūka

1h • Vidēji grūti

Olu cepumi

1h 15min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Kūka “Zaķis”

2h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Panna cotta ar mango biezeni

1h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes