Saldais ķirbja kēkss

  • Gatavošana 1h 35min
  • Viegli

Sastāvdaļas

  • Krēmsiers
     230 g
  • Cukurs
     65 g
  • Ola
     1 gab.
  • Milti
     450 g
  • Cepamais pulveris
     1 Tējkarotes
  • Soda
     1 Tējkarotes
  • Sāls
     0.5 Tējkarotes
  • Kanēlis
     1.5 Tējkarotes
  • Ingvers
     0.5 Tējkarotes
  • Vaniļas cukurs
     0.5 Tējkarotes
  • Valrieksti
     120 g
  • Olas
     4 gab.
  • Sviests
     230 g
  • Cukurs
     400 g
  • Ķirbis
     425 g
  • Ūdens
     120 ml

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzsilda krāsni līdz 180°C.
 

Bļodā liek krēmsieru un puto ar elektrisko mikseri, līdz masa kļūst krēmīga. 

Pievieno cukuru, olu un turpina putot, līdz izveidojas viendabīga masa.
 

Citā bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, cepamo sodu, sāli, kanēli, ingvera pulveri un vaniļas cukuru. 
 

Iemaisa riekstus.

Citā bļodā saputo olas. 

Pievieno cukuru, kausētu sviestu un samaisa ar putojamo slotiņu. 

Pievieno ķirbja biezeni un ūdeni.
 

Tad ķirbja maisījumu pievieno sausajām sastāvdaļām un kārtīgi samaisa vienmērīgā masā. 
 

Kēksa formā ielej pusi no ķirbja masas, tad lej krēmsieru, tad atlikušo ķirbja masu.
 

Liek cepties 55-65 minūtes vai līdz zobu bakstāmajam kociņam vairs nekas nepielīp.
 

Ļauj pilnībā atdzist, pirms izņem no cepamformas.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Cepta puķkāposta tako

1h 30min • Vidēji grūti

Pupiņu čili burito

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Veģetārā lazanja

2h 10min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vācu ābolkūka

1h • Vidēji grūti

Pildītās spinātu pankūkas

25min • Vidēji grūti