Šokolādes alus kūka

  • Gatavošana 1h 15min
  • Vidēji grūti
Šokolādes alus kūka

Sastāvdaļas

Biskvīts

  • Milti
     185 g
  • Kakao
     120 g
  • Olas
     3 gab.
  • Olas dzeltenums
     1 gab.
  • Eļļa
     100 ml
  • Tumšā šokolāde
     120 g
  • Ābolu etiķis
     1 Ēdamkarote
  • Cukurs
     250 g
  • Sviests
     250 g
  • Porteris
     330 ml
  • Espresso
     1 Ēdamkarote
  • Soda
     1 Tējkarotes
  • Sāls
     1 Tējkarotes
  • Cepamais pulveris
     0.5 Tējkarotes
  • Vaniļas ekstrakts
     0.5 Tējkarotes

Krēms

  • Sviests
     350 g
  • Vaniļas ekstrakts
     0.5 Tējkarotes
  • Kakao
     60 g
  • Pūdercukurs
     250 g
  • Piens
     60 ml

Dekors

  • Zemenes
      pēc garšas
  • Mellenes
      pēc garšas
  • Piparmētra
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagatavo divas 20cm diametra kūku formas. Ieziež ar sviestu un ieliek cepampapīru uz pamatnes.

Lielā bļodā iesijā miltus, kakao, sāli, sodu un cepampulveri. Samaisa.

Citā bļodā savieno porteri, vaniļu un espresso. Samaisa.

Lielā bļodā savieno sviestu (istabas temperatūrā) un cukuru, puto ar elektrisko mikseri, līdz masa ir vienmērīga un gaisīga (apmēram 5 minūtes). Pievieno olas pa vienai.

Turpinot putot, lēdām pievieno eļļu, tad olas dzeltenumu un ābolu etiķi, un turpina putot. Uzsilda krāsni līdz 160°C.

Bļodai ar sviesta masu pamazām pievieno sausās un šķidrās sastāvdaļas - nedaudz sausās, nedaudz šķidrās, tad atkal sausās - lai viss vienmērīgi iemaisās.

Tad ieber smalki sagrieztu šokolādi un iemaisa ar lāpstiņu. Sadala mīklu vienādi abās bļodās.

Cep 35 minūtes vai līdz zobbakstāmais kociņš, iedurot to mīklā, tiek izņemts tīrs.

Izņem kūkas un ļauj tām atdzist 10 minūtes, tad izņem no formām un pārvieto uz restēm, lai tās pilnībā atdziest.

Tikmēr gatavo krēmu. Lielā bļodā puto sviestu un vaniļas ekstraktu. Pamazām pievieno kakao, pūdercukuru un pienu, līdzī izveidojas tīkamā konsistence.

Kārto kūku un dekorē tā, kā sirds kāro.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Kūka “Zaķis”

2h • Vidēji grūti

Citrusa siera kūkas muss

1h 20min • Vidēji grūti

Olu cepumi

1h 15min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Bezē kūka ar apelsīniem

2h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

1000 kārtu kūka

55min • Vidēji grūti